Doslo k chybe v kodovani.

Olla Mexicana (mexický hrnec, obr.)

suroviny
maso hovězí  1  kg  přední, prorostlé
voda  1  l  
sůl  1  -  
česnek  1  stroužek  
cibule  2  ks  
cuketa  1  ks  menší
chile papričky sušené  6  ks  
rajčata  3  ks  
kukuřičná zrna  300  g  
fazolky  300  g  z konzervy
limonky zelené  1  ks  šťáva
oregáno  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Maso
Maso hovězí
odkaz na recept
 není
Na kostky nakrájené maso v kotlíku zalijeme vařící vodou tak, aby nebylo zcela potopeno, osolíme, a necháme dusit do poloměkka, voda by se měla témeř vyvařit, pak přidáme sekaný česnek a cibuli, opečeme, případně podlijeme, a dále dusíme asi 15 minut. Pak přidáme na kostičky nakrájenou cuketu a chile papričky, opečeme, přidáme na kousky nakrájená rajčata, podusíme, aby rajčata pustila šťávu, pak přidáme kukuřičná zrna, fazolky, oregano, zalijeme šťávou z limonku, promícháme, případně dolijeme vodou, převaříme, dochutíme a podáváme s tortilami nebo opečeným toustovým chlebem Pan Tostado.
Fotila Danda.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |