Doslo k chybe v kodovani.

Chicharrón con Crema (pražené kůže se smetanou, video)

suroviny
kůže  900  g  vepřové
sůl  1  -  
paprika mletá silně pálivá  1  lžička  
sádlo  300  g  
smetana  360  ml  
olej  3  lžíce  dle receptu Aceite
cilantro-nať koriandru  1  svazek  
limonky zelené  1  ks  šťáva
Počet porcí
6


rejstřík
Chuťovky
Předkrmy
odkaz na recept

Aceite Rojo de Ajo (červený česnekový olej)
Vepřové kůže s ponechanou tenkou vrstvou masa dobře omyjeme, pak nařízneme z vnitřní strany ostrým nožem do mřížky o straně asi 6 až 8 cm, vetřeme sůl smíchanou s mletou pálivou chile paprikou a na sádle je prudce opečeme a necháme vychladit. Vychladlé kůže rozlámeme podle mřížky na nachos a znovu na rozpáleném sádle opečeme dozlatova, až naskakují bublinky. Horké kůže chicharrónes na míse lehce pokropíme vychlazenou smetanou, předem smíchanou s červeným česnekovým olejem (Aceite Rojo de Ajo) a ozdobíme sekaným cilantrem. Podáváme horké, doplněné miskou studené smetanové omáčky. Můžeme zakápnout šťávou z limonku.
Video s přípravou chicharrónes je zde.
Na obrázku příprava chicharrónes na Zineckrově boudě v Krkonoších.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |