Doslo k chybe v kodovani.

Berenjena Gratinada (zapečený lilek, obr.)

suroviny
lilek  2  ks  
sůl    -  
ocet estragonový    -  
rajčata  2  ks  oloupaná
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  2  stroužek  oloupaný
olej  3  lžíce  
papričky jalapeňo  2  ks  nakládané
sýr ementál  125  g  strouhaného
epazote  1  hrst  sekané
tabasco    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Zapečená jídla
Zelenina
odkaz na recept
 není
Lilky omyjeme a napříč nakrájíme na plátky asi 1 cm tlusté, dáme na mísu, posolíme, zakápneme octem a necháme alespoň půl hodiny odležet.
Mezitím rozmixujeme oloupaná rajčata, cibuli, česnek, v hlubší pánvi rozpálíme většinu oleje (zbytkem oleje vymažeme větší kastrol) a asi 5 minut prudce osmažíme. Osolíme a promícháme.
Odpočinutý lilek vymačkáme, rozprostřeme do vymaštěného kastrolu, přelijeme osmaženou zeleninou, poklademe proužky jalapeňo papriček nebo zakapeme tabascem, posypeme sekaným epazote a zasypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do trouby, a až sýr začne zlátnout vyjmeme a podáváme.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |