Doslo k chybe v kodovani.

El Zopilote Mojado (opilý sup)

suroviny
krocan, krůta  1.2  kg  prsa, nebo
kuře  1.2  kg  prsa
limonky zelené  2  ks  šťáva
pivo  500  ml  světlého
kmín drcený    -  
pepř mletý    -  
sůl    -  
cilantro-nať koriandru    -  
olej    -  
adobo-nálev, marináda  150  ml  
paprika sušená  6  ks  de árbol
epazote  1  hrst  čerstvé
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
Drůbež
Krocan
Puchero
odkaz na recept

Adobo, Escabeche (nálev, marináda na nakládání zeleniny, masa, ryb)
Z masa připravíme 6 porcí a naložíme je do marinády ze šťávy z limonku, 100 ml piva, kmínu, pepře a necháme v chladu marinovat minimálně 4 hodiny, nejlépe přes noc.
Do kotlíku nebo hluboké pánve dáme hlubší vrstvu oleje, rozpálíme a pak v něm postupně opečeme porce masa dozlatova. Pánev by měla být rozpálena tak, že její obsah chytne plamenem když krajem pánve přejdeme nad hořákem. Nejlépe se to připravuje ve woku, když to chytne, necháme krátce hořet, přikryjeme poklicí a tím plamen udusíme. Opečené porce včas vyjímáme, dáváme do mísy a ihned pokropíme pivem a tak je zchladíme.
Horký olej slijeme do jiné mísy, kam jsme předem dali v hmoždíři drcené sušené chile de árbol nebo morita.
Do pánve pak vlijeme zbytek piva, rozpustíme a odvaříme výpečky, přidáme opečené maso, osolíme a dusíme doměkka, případně v závěru ještě podlijeme.
Podáváme s rýží, maso na talíři zakápneme pálivým olejem s drcenými papričkami a posypeme sekaným zeleným cilantrem, nebo epazote, nebo obojím. Místo marinády v úvodu receptu můžeme použít adobo s pivem.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |