Doslo k chybe v kodovani.

Cuete Mechado (protýkaná hovězí pečeně, obr.)

suroviny
mrkev  1  ks  velká
špek  6  ks  plátky
maso hovězí  1  kg  plec
sůl    -  
sádlo  3  lžíce  
pepř mletý    -  
cibule  1  ks  oloupaná
česnek  4  stroužek  oloupané
tymián    -  
ocet vinný červený  120  ml  
bobkový list  4  ks  
voda    -  
oregáno    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso hovězí
Maso vepřové
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Mrkev podélně rozřízneme na 4 nebo 6 dílů a obalíme plátky špeku. Špalíček masa očistíme, podélně nožem vytvoříme kapsy a protkneme je obalenou mrkví.
V pekáčku rozpálíme sádlo a maso po všech stranách opečeme dohněda. V závěru opékání přidáme sekanou cibuli a česnek. Opečené maso podlijeme octem a trochou vody, osolíme, opepříme, přidáme koření, pekáček přikryjeme a za občasného polévání pečeme doměkka, případně podlijeme.
Měkké maso vyjmeme, na prkénku nakrájíme napříč na plátky, vložíme na talíř a přelijeme šťávou, když jsme před tím odvařili výpečky.
Podáváme s opečeným bramborem nebo rýží a fazolemi.

Cuete mechado znamená plněný husí krk a jídlo se tak jmenuje, protože na řezu ten krk trochu připomíná.

Cuete Mechado je možné připravit i z vepřového. Např. místo mrkve rehydratujeme chipotle morita, do nich zabalíme kousky špeku a tím maso protkneme, místo octa použijeme šťávu z limónku a místo bobkového listu avokádové listy.

Na obrázku je Cuete Mechado z vepřového.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |