Doslo k chybe v kodovani.

Pollo Ticuleňo (kuře z městečka Ticul, obr.)

suroviny
kuřecí prsíčka  4  ks  filátka
vejce  1  ks  
mouka hladká  3  lžíce  na obalení
strouhanka  5  lžíce  na obalení
olej  0.5  hrnek  na smažení
frijoles refritos  400  g  dle receptu
salsa jitomate (viz heslo)  1  -  dle receptu
hrášek sterilovaný  80  g  z konzervy
cibule červená  1  ks  
špek  100  g  
sýr čedar  80  g  
banány  4  ks  
máslo  40  g  
hlávkový salát  1  ks  
sůl    -  
tortillas  12  ks  kukuřičné měkké
Počet porcí
4


rejstřík
Drůbež
Kuře
odkaz na recept

Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)
Tortillas de Maíz (originální recept na kukuřičné tortily, obr., video)
Z prsou z jednoho kuřete nakrájíme čtyři filátka, které obalíme v trojobalu, usmažíme a dáme na teplé místo. Připravíme si opečené fazole Frijoles Refritos a červenou omáčku Jitomate dle receptu, ohřejeme hrášek z konzervy, vysmahneme špek na kostičky, nasekáme cibuli a čedar nastrouháme nahrubo. Oloupeme banány, podélně je rozpůlíme a na másle opečeme plochou stranou napřed. Mezitím si nasucho opečeme tortilly doměkka, a pro jednu porci dáme na talíř tortillu, na ní vložíme osmažené kuřecí filátko, překryjeme další tortillou, na kterou dáme opečené fazole, překryjeme třetí tortillou, na kterou dáme červenou omáčku Jitomate, do které vložíme hrášek, červenou cibuli, špek, posypeme sýrem a trochou hrášku. Vedle vložíme na talíř opečený banán a ozdobíme sekaným hlávkovým salátem. Podáváme se stolními omáčkami.
Yukatánský recept.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |