Doslo k chybe v kodovani.

Xcat-Ic Relleno de Cazón (paprika plněná máčkou)

suroviny
paprika pálivá čerstvá  6  ks  xcat-ic
limonky zelené  1  ks  šťáva
česnek  2  stroužek  
sůl    -  
máslo  60  g  
salsa jitomate (viz heslo)  240  ml  dle receptu
ryba  500  g  máčka skvrnitá
Počet porcí
2


rejstřík
Ryby
Papriky
odkaz na recept

Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)
Pan Tostado con Ajo (toustový chléb s česnekem)
Pokud nemáme pravé xcat-ic papriky, můžeme použít tzv. slovenské silně pálivé papriky. Pokud pálí málo, tak je raději dopálíme silně pálivou mletou paprikou. Rybu (máčka skvrnitá, žralok psí, může být i pangas - Pangasius hypothalamus) očistíme, potřeme česnekem utřeným se solí a smíchaným se šťávou z limonku necháme alespoň dvě hodiny zaležet. Papriky necháme vcelku, kolem stopky vyřízneme, vyjmeme semeník, očistíme a plníme marinovanou rybou. Naplněné papriky dáme na rozhřáté máslo do pekáčku a za polévání máslem pečeme až papriky zlátnou. Pak je přelijeme omáčkou Jitomate (viz recept) a podáváme s rýží nebo opečeným chlebem (viz recept). Recept z Campeche.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |