Doslo k chybe v kodovani.

Habichuela con Coco y Arroz (černé fazole s rýží v kokosovém mléce)

suroviny
cibule  2  ks  
fazole černé suché  500  g  
voda  1  l  
česnek  4  stroužek  
sůl    -  
cilantro-nať koriandru  6  snítka  čerstvá
rýže  2  hrnek  suchá
kokos  500  ml  krém z konzervy
špek  300  g  
Počet porcí
8


rejstřík
Přílohy
Fazole
odkaz na recept
 není
Černé fazole namočíme s jednou sekanou cibulí přes noc a druhý den uvaříme doměka, nejlépe v papiňáku. Vysmahneme nadrobno krájený špek, na něm osmažíme druhou hrubě sekanou cibuli dosklovata, přidáme fazole i se zbylou tekutinou a vaříme, až se nám tekutina skoro odvaří. Odstavíme, a šťouchátkem na brambory nebo odpěňovačkou rozmačkáme polovinu fazolí na kaši. Dáme zpět na oheň, zalijeme kokosovým mlékem, přidáme drcený česnek, osolíme a na mírném ohni za neustálého míchání odvaříme. Přidáme zvlášť uvařenou rýži, promícháme, prohřejeme, dochutíme a posypané cilantrem podáváme jako hlavní jídlo nebo jako přílohu.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |