Doslo k chybe v kodovani.

Hilachas (hovězí třepení)

suroviny
maso hovězí  600  g  předního dlouhé vlákno
voda    -  
rajčata  4  ks  
cibule  1  ks  
česnek  2  stroužek  
chile  2  ks  guaque
brambory  2  ks  
mrkev  1  ks  
chilipulver, chili powder    -  
sůl    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Maso hovězí
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Maso zalijeme vařící vodou, osolíme a dáme mírně vařit asi 1 a 1/2 až 2 hodiny až je maso skoro měkké. Vody dáme raději méně, můžeme dolévat. Rajčata, oloupanou cibuli, neloupaný česnek, papriky opečeme nasucho na tálu. Opečená rajčata, česnek a papriky oloupeme (viz odkaz), očistíme brambory a mrkev a nakrájíme na čtvrtky, a když už je maso skoro měkké, přidáme všechnu zeleninu k masu, případně mírně podlijeme, aby se nám brambory s mrkví uvařily a nezůstalo nám moc tekutiny. Hotové maso vidličkami rozebereme na vlákna, promícháme, dochutíme a podáváme s rýží.
Chile guaque je guatemalská odrůda, něco mezi jalapeňos a slovenskými paprikami, jsou dosti pálivé, proto při použití slovenských pálivých paprik dejte dvojnásobné množství. Guatemalský recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |