Doslo k chybe v kodovani.

Pollo en Chile Ancho con Naranja (kuře v pomerančovo-paprikové omáčce)

suroviny
kuře  1  ks  velké
limonky zelené  1  ks  šťáva
cukr krystal  2  lžíce  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
sůl    -  
pepř    -  
chile  4  ks  ancho sušené
pomeranč  4  ks  
česnek  6  ks  
cibule  1  ks  
chile  2  ks  de árbol
olej    -  
cilantro-nať koriandru  1  svazek  čerstvý
Počet porcí
6


rejstřík
Drůbež
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Kuře podélně rozpůlíme a očistíme. Smícháme šťávu z limonku s cukrem, aromatickým chile, solí a pepřem a kuře všude potřeme. Takto připravené kuře dáme do chladu na půl dne, nejlépe přes noc.
Omáčka: papriky ancho rehydratujeme (viz odkaz), rehydratované i s nálevem dáme do mixéru, přidáme vymačkané 3 pomeranče, česnek, cibuli, zlehka nasucho opečené papričky de árbol a rozmixujeme. V pánvi rozpálíme olej, přidáme obsah mixeru a prudce smažíme minimálně 5 minut.
Kuře všude potřeme omáčkou a dáme péct nebo grilovat. Kuře při pečení často potíráme omáčkou. Podáváme přelité zbylou omáčkou, ozdobené plátky čtvrtého pomeranče a nahrubo sekaným cilantrem. Recept z Chiapas.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |