Doslo k chybe v kodovani.

Taco de Lechuga (taco z hlávkového salátu, obr.)

suroviny
špek  200  g  
cibule červená  1  ks  
paprika pálivá sušená malá    -  dle chuti
kmín drcený  0.5  lžička  ne římského
dobromysl-oregano  1  lžička  
maso hovězí  300  g  mleté
sůl    -  
rýže  1  hrnek  vařené Arroz Chapin
fazole  1  hrnek  Frijoles Refritos
krupice manioková  1  hrnek  
ořechy vlašské  1  hrnek  
pórek  1  hrnek  sekaného
salát hlávkový  2  ks  nebo ledový
Počet porcí
4


rejstřík
Tacos
Přesnídávky
Maso hovězí
odkaz na recept

Arroz Mexicano (mexická rýže), Arroz Chapin (guatemalská rýže)
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Salsa Cruda (čerstvá omáčka obyčejná, obr.)
Salsa Crema de Queso (sýrová omáčka guatemalská, obr.)
Pan Tostado con Ajo (toustový chléb s česnekem)
100 g špeku nakrájeného na kostičky vysmahneme v hlubší pánvi až se z něj kouří, přidáme sekanou cibuli, osmahneme dozlatova, přidáme drcenou papričku a koření, krátce opečeme, přidáme maso a opečeme až maso ztratí barvu, přikryjeme pokličkou a necháme z masa vydusit šťávu, kterou za občasného míchání necháme trochu připéct, abychom získali aromatický karamel. Uchováme v teple.
Mezitím si připravíme hotovou rýži Arroz Chapin a fazole Frijoles Refritos dle odkazů.
Na zbylém vysmahnutém špeku nakrájeném na kostičky osmahneme maniokovou mouku nebo strouhanku, uchováme v teple.
Vlašské ořechy spaříme vařící vodou, slijeme a dáme na půl hodiny do studené vody. Pak je slijeme a nadrobno nasekáme, budou aromatické jako čerstvé.
Pórek nasekáme nadrobno.
Saláty opereme, očistíme a rozebereme na celé listy.
Podávání:
Do vhodných mis a misek jednotlivě vložíme: okapané listy salátu, hotové teplé maso, teplou rýži, teplé husté fazole, maniokovou mouku, pórek, a nezapomeneme na alespoň dvě pálivé omáčky, na př. Salsa Cruda a Salsa de Queso.
Obsluhuje se každý sám. Místo tortill si vezme alespoň dva listy salátu, položí je na sebe, je to pevnější, a na ně si pak dá z mis a misek to, na co má chuť, nejlépe v menším množství, ale ode všeho!
Jako přílohu můžeme podat Pan Tostado con Ajo.
Guatemalský neobvyklý recept.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |