Doslo k chybe v kodovani.

Frijoles Maneados (krémové fazole se sýrem, obr.)

suroviny
špek  240  g  
fazole červené v konzervě  2  ks  
cibule  1  ks  větší
mléko  120  ml  plnotučné
sůl    -  
paprika zelená špičatá  3  ks  pálivé
sýr čedar  120  g  
Počet porcí
6


rejstřík
odkaz na recept
 není
Ve větší pánvi vysmahneme špek na kostičky až se z něj kouří, přidáme na kostičky sekanou cibuli a osmahneme dosklovata, přidáme fazole z konzervy i s tekutinou a za častého míchání všechnu tekutinu vysmahneme, trochu se nám fazole na stěnách a dně přichytávají, tak je vhodnou vařečkou vracíme zpátky kam patří.
Mezitím si na suchém tálu zlehka opečeme papriky po všech stranách, nepečeme je dočerna, nebudme je loupat, jen je lehce zpejchneme.
Skoro vysušené fazole podlijeme vařící vodou do takové hustoty (nebo řidiny!), v jaké jsme je do pánve z konzerv vylili, všechny výpečky vrátíme do fazolí a odstavíme.
Připravíme si mixer a keramický pekáč s víkem. Nyní po částech fazole rozmixujeme v mixeru, kam vždy přidáme několik lžic mléka. Tak postupujeme, až spotřebujeme všechny fazole a všechno mléko. Rozmixované fazole dáváme do keramického pekáčku, ve kterém se budou podávat na stůl. Fazole v pekáčku osolíme a promícháme. Papriky zbavíme stopek a semenníku, nakrájíme podélně na proužky a naklademe je na fazole, zlehka je do fazolí pošťouchneme, ale nepotopíme! Přikryjeme a dáme do vyhřáté trouby mírně péct asi na 1 až 1 1/2 hodiny.
Čedar si mezitím nakrájíme na menší kostičky. Pak pekáček z trouby vyjmeme, fazole se zbavily tekutiny, tak do nich po celém povrchu zlehka zašťoucháme kostičky sýra a odkryté dáme naplno ještě 5 minut zapéct.
Podáváme velice horké, v pekáčku na podložce na stole.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |