Doslo k chybe v kodovani.

Mole Amarillo Var. 2 (žluté mole, var. 2. - omáčka)

suroviny
máslo  2  lžíce  
cibule  2  ks  
paprika  15  ks  güero - alt.
paprika  8  ks  guaque - alt.
paprika pálivá čerstvá  8  ks  slovenská žlutá - alt.
paprika žlutá velká  3  ks  oloupaná
miltomate  8  ks  (physalis) velkých
česnek  3  stroužek  velký opečený
skořice  0.5  lžička  
nové koření mleté-jamaj. pepř  0.5  lžička  
cukr třtinový (casonada)  1  lžička  
muškátový oříšek    -  
sůl    -  
sádlo  3  lžíce  kachního
rajčata  8  ks  žlutá
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Ve velké pánvi osmahneme na másle drobně sekanou cibulku dosklovata. Přidáme očištěné, semenníků zbavené žluté papričky güero nebo guaque, nakrájené na proužky.
Pozor! Množství paprik volíme podle použitého druhu!
Pokud je nemáme, použijeme žluté pálivé slovenské papriky, které ale vcelku předem opečeme spolu s velkými holandskými paprikami a oloupeme. Oloupané a nakrájené přidáme k cibuli a přikryté na mírném plameni dusíme asi 30 minut. Mezitím si očistíme miltomate (physalis ixocarpa), kterým se také říká tomatillos od slupek, omyjeme pod velice horkou vodou nebo spaříme 15 vteřin, pokrájíme a dáme do mixeru. Přidáme oloupaná žlutá rajčata, cibuli s paprikami a všechny další ingredience mimo sádlo. Rozmixujeme, případně přidáme trochu vody. Do vytřené pánve dáme kachní sádlo a rozpálíme, až se z něj kouří. Přidáme obsah mixeru a na maximálním ohni za stálého míchání smažíme asi 5 až 8 minut. Dochutíme a použijeme jako omáčku mole, např. ke kuřeti nebo krocanovi nebo vepřovému…
Podáváme s tortillami, fazolemi, můžeme dát i opečené mexické brambory, a doplníme stolními omáčkami.
Jak oloupat papriky a opéct česnek viz odkaz na recept.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |