Doslo k chybe v kodovani.

Mole Rojo (červené mole - omáčka, obr.)

suroviny
paprika sušená  6  ks  pasilla
paprika sušená  10  ks  ancho
paprika sušená  8  ks  mulato
voda    -  
miltomate  5  ks  
rajčata  5  ks  velká
rozinky  125  g  
sezamová semínka  150  g  
mandle  125  g  neloupané
olej    -  
tortillas  3  ks  kukuřičné čerstvé
česnek  9  stroužek  neloupaný
vývar  0.5  l  kachní
skořice mletá  2  lžička  
hřebíček  0.5  lžička  tlučeného
pepř černý  0.5  lžička  čerstvě mletého
nové koření mleté-jamaj. pepř  0.5  lžička  
kmín drcený  2  lžička  
sůl    -  
čokoláda  100  g  dobrá, ne mléčná
čokoláda hořká  50  g  
sádlo  5  lžíce  
Počet porcí
15


rejstřík
Omáčky
Salsa
odkaz na recept

Jak rehydratovat papričky, obr., video
Papriky opečeme a rehydratujeme podle receptu dle odkazu. Miltomate (physalis – také tomatillos) zbavíme slupek a omyjeme pod velice horkou vodou. Tomatillos a rajčata opečeme na tálu nebo pod grilem až černejí a naskakují pupínky. Rozinky spaříme a necháme v horké vodě asi 20 minut, vodu pak zcedíme. Sezamová semínka opražíme na suché pánvi nejlépe pod skleněným poklopem až přestanou skákat a nejsou spálená. Na troše oleje opražíme oloupané madle dozlatova. Opečené tortilly usušíme v troubě a suché nalámeme.
Rozmixujeme tomatillos, rajčata, sezamová semínka, mandle, tortilly, přidáme pokrájené rehydratované papriky, rozinky, česnek, vývar, koření, osolíme a znovu rozmixujeme. Rozpustíme čokoládu a vmícháme do směsi.
Ve velké pánvi rozpálíme kachní sádlo až se z něj kouří, přidáme rozmixovanou směs a smažíme za neustálého míchání 10 až 15 minut, pokud nám to příliš houstne, přidáme trochu vývaru.
Použijeme jako omáčku mole k masu, jako přílohu podáme tortilly, fazole nebo opečené mexické brambory a doplníme stolními omáčkami.   




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |