Doslo k chybe v kodovani.

Salsa Verde (zelená omáčka, obr.)

suroviny
miltomate  500  g  
cibule  1  ks  bílá, velká
česnek  2  stroužek  
limonky zelené  1  ks  šťáva
sůl    -  
cilantro-nať koriandru  12  snítka  
papričky jalapeňo  3  ks  čerstvé
Počet porcí
6


rejstřík
Salsa
Omáčky
odkaz na recept
 není
Miltomate (physalis, také se jim říká tomatillos) očistíme a omyjeme v horké vodě, a s papričkami dáme do široké pánve, zalijeme trochou vody a podusíme až změknou, nesmí se rozvařit (asi 15 minut). Necháme ve vlastním vývaru vychladit.
Pak je dáme i s tekutinou do mixeru, přidáme cibuli, česnek a rozmixujeme. Osolíme, zakápneme šťávou z limonku, vmícháme drobně sekané cilantro, promícháme a podáváme vychlazené.
Dnes tam někde přidávají pro barvu jedno malé drobně sekané rajče, ale pak to není zelená omáčka.
Pokud nemáme miltomate, můžeme použít čerstvý angrešt.  






<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |