Doslo k chybe v kodovani.

Carne de Puerco con Piňa (vepřové s ananasem, obr.)

suroviny
maso vepřové  800  g  plec
voda    -  
sůl    -  
pepř mletý    -  
pepř celý  1  lžička  
nové koření celé  4  ks  
hřebíček  2  ks  
cibule  2  ks  
česnek  2  ks  
paprika pálivá sušená  4  ks  pique, drcená
rajčata  500  g  oloupaná
ananas  400  g  čerstvý
vývar    -  
canela  2  cm  skořicové ruličky
Počet porcí
4


rejstřík
Maso vepřové
odkaz na recept
 není
Maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do větší a hlubší pánve, nejlépe litinové, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme, a nepřikryté mírně vaříme, až se tekutina vyvaří a maso se peče ve vlastním tuku a šťávě. Je-li nutno, přidáme sádlo a trochu podlijeme. Maso vyjmeme a uchováme v teple.
Do sádla v pánvi přidáme celý pepř, nové koření, mexickou skořici canela a hřebíček, opečeme a uschováme. V sádle osmažíme drobně sekanou cibulku a drcený česnek dozlatova, přidáme drcené sušené papričky a chvilku opečeme. Vložíme nasekaná rajčata, opečené koření, dochutíme a přikryté na mírném ohni povaříme, aby se promíchaly chutě. Vmícháme na kostky krájený ananas, opečené maso, je-li třeba přidáme šťávu z masa nebo vývar, dochutíme a přikryté mírně povaříme asi 20 až 30 min. Můžeme také zapéct ve vyhřáté troubě na 180°C.
Podáváme s černou nebo bílou rýží a stolními omáčkami.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |