Doslo k chybe v kodovani.

Chupacabra (čupakavra, obr.)

suroviny
maso ze zvěřiny  1000  g  roadkill-muerte de camino
cibule červená  2  ks  
česnek  2  lžíce  pyré z černého
papričky habanero  2  ks  opečené
limonky zelené  1  ks  šťáva
avokádové listy  4  ks  
Salsa  1  hrnek  dle receptu a dle chuti
Počet porcí
4


rejstřík
Zvěřina
odkaz na recept

Salsa Crema de Queso (sýrová omáčka guatemalská, obr.)
Roadkill-muerte de camino je přejeté zvíře, jako armadillo (pásovec), tepezquintle (hlodavec), coati (had), zopilote (sup)
Postup: Maso očistíme, stáhneme z kůže, vykostíme a znovu očistíme. Maso není obvykle třeba naklepávat, protože je připraveno přejetím zvířete kamionem, nakrájíme ho na plátky, kde je příliš silné ho seřízneme nebo naklepeme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, papričky rehydratujeme a do horké vody k nim přidáme opečené avokádové listy. Po půlhodině vodu z rehydratování slijeme do šťávy z limetky, přidáme nakrájenou cibuli, vložíme maso a promícháme, aby maso bylo v marinádě. Habanero papričky z rehydratování zbavíme zrníček, nakrájíme na tenké nudličky a smíchíme s česnekovým pyré, avokádové listy vyhodíme. Plátky masa opékáme na tálu po obou stranách, hotové potřeme česnekovým pyré, přidáme cibuli z marinády, případně dosolíme a podáváme s černými tortilami a krémovou salsou. Jako variantu můžeme cibuli osmažit na sádle a povařit v marinádě, zredukovanou šťávou zvlhčíme maso.
Čupakabra je legendární příšera spatřená v Mexiku, jedná se o lysou, holou psovitou šelmu, podobající se kojotu, mexickému naháči, humanoidu nebo až netopýru, některé prameny uvádějí, že se jedná o zombie.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |