Postup: Maso dáme vařit se dvěma stroužky česneku a jednou překrojenou cibulí doměkka. Mezitím si nasucho opečeme semínek zbavené papriky pasilla a dáme je rehydratovat do trocha horké vody, zelená miltomate zbavíme balů, omyjeme a pokrájíme, nopales očistíme, omyjeme, pokrájíme a dáme do jiného hrnce uvařit doměkka, očistíme a posekáme portulák a přidáme vařit k opuncii. Oloupeme a nasekáme dvě cibule, dáme je do misky a polijeme šťávou z limonku. Když je maso měkké vyjmeme cibuli a česnek, maso vykostíme, pokrájíme na kousky a vrátíme do vývaru, přidáme posekané rehydratované pasilla papriky, drcený česnek, sekaná miltomate, comino, oregano, dosolíme a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme vařenou opuncii, portulák a mírně ještě 10 minut povaříme. Na stůl podáváme v hrnci a naléváme do misek. Jako přílohu podáváme horké vláčné kukuřičné tortilly a sekanou cibuli s limonkem. Recept z Colimy. |