Doslo k chybe v kodovani.

Chilayo (vepřové v zelenině)

suroviny
maso vepřové  1000  g  krkovice
voda  1.8  l  
česnek  2  stroužek  
cibule  1  ks  
sůl  1  špetka  
chile  2  ks  pasilla rehydratované
miltomate  15  ks  zelených bez obalu
česnek  1  stroužek  
comino  1  špetka  
oregáno  2  lžička  
nopales (opuncie)  1.5  hrnek  uvařené pokrájené
verdolagas (portulák)  1000  g  posekaný ovařený
cibule  2  ks  
limonky zelené  1  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Zelenina
odkaz na recept
 není
Postup: Maso dáme vařit se dvěma stroužky česneku a jednou překrojenou cibulí doměkka. Mezitím si nasucho opečeme semínek zbavené papriky pasilla a dáme je rehydratovat do trocha horké vody, zelená miltomate zbavíme balů, omyjeme a pokrájíme, nopales očistíme, omyjeme, pokrájíme a dáme do jiného hrnce uvařit doměkka, očistíme a posekáme portulák a přidáme vařit k opuncii. Oloupeme a nasekáme dvě cibule, dáme je do misky a polijeme šťávou z limonku. Když je maso měkké vyjmeme cibuli a česnek, maso vykostíme, pokrájíme na kousky a vrátíme do vývaru, přidáme posekané rehydratované pasilla papriky, drcený česnek, sekaná miltomate, comino, oregano, dosolíme a vaříme asi 10 minut. Pak přidáme vařenou opuncii, portulák a mírně ještě 10 minut povaříme. Na stůl podáváme v hrnci a naléváme do misek. Jako přílohu podáváme horké vláčné kukuřičné tortilly a sekanou cibuli s limonkem. Recept z Colimy.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |