Doslo k chybe v kodovani.

Chile con Frijol Negro y Naranja (pomerančové chile z černých fazolí)

suroviny
cibule  3  ks  velká nasekaná
česnek  3  stroužek  drcený
Počet porcí
6


rejstřík
Zelenina
odkaz na recept
 není
Postup: V opravdu velké pánvi na oleji osmahneme cibuli a česnek dozlatova, přidáme vývar, fazole a koření, přivedeme do varu, pak přiklopíme a mírně vaříme, až jsou fazole měkké, asi 2 hodiny. Mezitím si rehydratujeme nasucho opečené papriky ancho a připravíme ovoce. Z omytého ovoce nastrouháme kůru, celkem asi 2 lžičky. Z části ovoce si připravíme asi půl hrnku (něco přes 1 dcl) šťávy, zbylé ovoce oloupeme, zbavíme i bílé vaty a šikmo nakrájíme na plátky a odstraníme všechna jadérka. Rehydratované ancho zbavíme stopek a semenníků a v nálevu z rehydratování rozmixujeme. Když jsou fazole měkké, přivedeme je do varu a většinu tekutiny za občasného míchání odvaříme. Pak přidáme rozmixované ancho, osolíme a převaříme. Odstavíme z ohně a vmícháme připravenou šťávu a kůru z citrusů. Podáváme v miskách, každou porci poklademe plátky ovoce a ozdobíme kysanou smetanou a sekaným čerstvým cilantrem. Doplníme ošatkou Pan Tostado con Ajo a pustíme se do jídla. B´an la echu b´al! Dobrou chuť! Guatemalský recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |