Doslo k chybe v kodovani.

Chiltamales (papriky plněné kukuřicí)

suroviny
kukuřičná zrna  800  g  čerstvá z palic
mléko  70  ml  
maizena  2  lžíce  kukuřičný škrob
máslo  100  g  
cukr krupice  70  g  
Počet porcí
4


rejstřík
odkaz na recept
 není
Postup: Papriky nasucho opečeme, oloupeme, podélně nařízneme a vyřízneme semeník. Kukuřičná zrna seřízneme z palic a v mixéru je rozmixujeme s mlékem na hladké pyré. Do pyré postupně přidáváme maizenu, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a po každém přidání dobře rozmícháme. Pyré plníme do paprik ale nepřecpáváme, těsto v paprikách nabyde. Naplněné papriky zabalíme do šustí, které jsme předem namočili, aby nám zvláčnělo, a ještě přebalíme do aluminiové folie. Do hrnce s trochou vody naskládáme tamales na mřížku nebo na knedlíkový pařák, uzavřeme a asi hodinu necháme pařit. Dbáme, aby na dně hrnce byla vařící voda. Hotové chiltamales zbavíme folie a šustí a podáváme ozdobené strouhaným tvrdým sýrem s omáčkami. Máme-li papriky zelené, zvolíme omáčku sýrovou a červenou, máme-li papriky červené, volíme sýrovou a zelenou, abychom zachovali mexické barvy.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |