Doslo k chybe v kodovani.

Enchiladas de Pollo Xicotencatl (plněné tortily, obr.)

suroviny
olej  2  lžíce  
omáčka jitomate (salsa)    l  
kuře  6  ks  stehen
sýr čedar  400  g  strouhaného
cibule  1  ks  velká
okurka salátová  1  ks  na plátky
ředkvičky  1  svazek  na plátky
citron  1  ks  na plátky
enchiladas  12  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
Drůbež
Tortily - Tortillas
Enchiladas
odkaz na recept

Enchiladas - základní recept, obr.
Salsa de Chile Rojo (omáčka z čevených paprik, obr.)
Salsa Jitomate (červená omáčka jitomate, obr.)
Tortillas (tortilly, obr., video)
Připravíme si enčilády podle základního receptu. Kuřecí stehna opečeme v pánvi na oleji po všech stranách dozlatova, dáme do kastrolu s omáčkou jitomate a dusíme doměkka asi 20 minut. Nasekáme cibuli a smícháme se strouhaným sýrem a touto náplní plníme tortily do pekáčku tak, že polovinu tortily přeložíme přes náplň a kraje naplněné enčilády zatížíme břichem další plněné enčilády. Na vrstvu enčilád dáme kuřecí stehna, přelijeme omáčkou jitomate, trochu posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct do vyhřáté trouby. Podáváme v pekáčku, ozdobené plátky ředkviček, okurky a citronu. Guatemalský recept.  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |