Doslo k chybe v kodovani.

Liebre en Pulque (zajíc v pivě)

suroviny
zajíc  1  ks  
pivo světlé  300  ml  
šampaňské  200  ml  
cibule  1  ks  
petrželka - nať  1  lžíce  sekaná
nové koření celé  12  zrnko  
muškátový oříšek  1  špetka  strouhaný
avokádové listy  6  ks  
fenykl semínka  6  zrnko  tlučená
sůl  1  špetka  
olej  2  lžíce  
mouka hladká  1  lžíce  
cukr krupice  1  lžička  
papričky serrano  4  ks  z nálevu
Počet porcí
4


rejstřík
Zvěřina
odkaz na recept

Pico de Gallo (guatemalská a mexická omáčka, obr., video), Pico de Gallo Salvadoreño
Postup: Dobře odleželého zajíce omyjeme, osušíme, nakrájíme na kusy a dáme alespoň na půl dne marinovat do nálevu. Protože nemáme pulque, tak použijeme pivo se šampaňským, přidáme drobně sekanou cibulku, rajčata, petrželku, koření a sůl a promícháme. Marinovaného zajíce dáme i s nálevem vařit do hrnce, můžeme použít i Papinův tlakový, pak nemusíme hrnec tolik hlídat a případně dolévat pivo. Když je zajíc měkký, hrnec odkryjeme a necháme ovětrat. V hluboké pánvi na oleji lehce osmahneme mouku, do jíšky přidáme cukr a sekané papričky serrano, rozředíme pivním vývarem, dobře promícháme, přidáme kusy zajíce a za občasného míchání ještě asi 10 až 15 minut mírně povaříme. Podáváme s rýží nebo fazolemi a doplníme vhodnou salsou, třeba Pico de Gallo nebo Salsa Jitomate.
Recept z Chiapas.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |