Doslo k chybe v kodovani.

Mole Verde (zelené mole, obr.)

suroviny
kuře  1  ks  velké
cibule  1  ks  
mrkev  1  ks  
česnek  2  stroužek  
cilantro-nať koriandru  3  snítka  
sůl  1  špetka  
voda  1  l  
tykvová semínka  180  g   neloupaná
vývar kuřecí  2  hrnek  
miltomate  180  g  bez obalů
salát římský  6  list  nebo šťovík
avokádové listy  6  list  nebo bobkový list
epazote  8  snítka  
papričky jalapeňo  4  ks  
česnek  2  stroužek  
sádlo  3  lžíce  na smažení
avokado  3  ks  
ananas  1  ks  
limonky zelené  1  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Omáčky
Drůbež
odkaz na recept

Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Postup:
Kuře: Kuře se zeleninou dejte do vařící osolené vody a vařte asi 40 minut, prsa vyjměte asi po 25 minutách. Dejte stranou a zatím připravíte mole.
Mole Tykvová semínka opražte v suché pánvi pod pokličkou za častého potřepávání, aby se nepřipálila. Opražené dejte stranou vychladnout, poté je v mixeru najemno rozmixujte a vzniklou mouku dejte stranou. Do mixéru dejte 1,5 šálky vývaru a postupně přidávejte tomatillos, listy šťovíku a avokáda, nasekané epazote, chile papričky a česnek a rozmixujte na velmi jemnou konzistenci. Tomatillos použijte větší zelené Physalis ixocarpa, ne malé oranžové Physalis peruviana. V litinovém kastrolu rozpalte sádlo a prudce osmažte rozmixovanou zeleninu, často míchejte, aby se nepřichytila, vařte celkem asi 25 minut. Do půl hrnku vývaru vmíchejte tykvová semínka, až získáte hladkou konzistenci, pak postupně vmíchejte tykvovou směs do osmažené zeleniny. Za stálého míchání povařte dalších 10 minut na mírném ohni. Dbejte na to, aby se nevytvořily hrudky a mole se nepřichytilo nebo nepřipálilo. Osolte, dochuťte, pokud je mole příliš husté, přidejte trochu vývaru a převařte.
Avokáda oloupejte, nakrájejte a pokapejte šťávou z limonku.
Ananas okrájejte, nakrájejte napříč na asi 1 cm plátky nebo podélně na šestiny, odstraňte dřevnatý střed a po všech stranách ogrilujte. Ugrilované kusy nakrájejte na trojúhelníčky.
Podávejte nejlépe v litinovém kastrolu, ve kterém se mole připravovalo. Do omáčky mole vložte kousky masa, prohřejte, navrch přidejte kousky avokáda a grilovaného ananasu, a ozdobte větvičkami čerstvého epazote. Tabuli doplňte čerstvými vláčnými tortilami, pečenými fazolemi Frijoles refritos a stolními salsami.   

Warning: getimagesize(./mole_verde_3113e.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/www/htdocs/manana.cz/vareni/recept_plain.php on line 99


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |