Doslo k chybe v kodovani.

Piña Gengibre (ananasovo-zázvorový punč)

suroviny
ananas  2  ks  velký
voda  6  hrnek  vařící
voda  5  hrnek  studené
zázvor  250  g  čerstvý
med  0.5  hrnek  lesní
canela  6  cm  ruličky mexické skořice
hřebíček  2  ks  
pepř černý  0.5  lžička  čerstvě mletý
máta  8  snítka  čerstvá
Počet porcí
6


rejstřík
Nápoje
odkaz na recept
 není
Postup: Ananasům seřízněte vršky a spodky a oloupejte je. Vršky a spodky zahoďte, oloupanou kůru dejte do větší nádoby s 6 hrnky vařící vody a dejte do ledničky vychladit na 6 hodin. Oloupaný ananas nakrájejte na kousky, rozmixujte dohladka a šťávu přeceďte do velké, asi pětilitrové nádoby. Dřeň z cedníku přidejte do nádoby s kůrou v lednici. Vychlazenou kůrou s dření přeceďte do ananasové šťávy a zbytek vyhoďte. Zázvor oloupejte, nakrájejte na malé kousky a rozmixujte se 3 hrnky studené vody. Rozmixovanou směs dejte do kastrolku, chvíli povařte na středním plameni a nechte vychladnout. Vychladlé přeceďte do nádoby s ananasovou šťávou. Do kastrolku s 2 hrnky vody dejte mírně vařit canelu, hřebíček a černý pepř asi 10 minut, stáhněte z ohně, přidejte med a dobře rozmíchejte. Po rozpuštění medu přeceďtě do ananasovo-zázvorové šťávy. Můžete přidat vodu, pokud je třeba, měli byste mít celkem asi 4 l šťávy.
Podávat můžete dobře vychlazené, nebo v zimě horké jako nealkoholický punč. Nápoj si můžete zesílit bílým rumem Aguardiente nebo Bacardi, nebo guatemalským hnědým Malteco, třiadvacetiletého Zacapa Centenario by byla škoda. Do každé sklenice vložte část mátové snítky pro chuť i pro ozdobu.
Guatemalský recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |