Doslo k chybe v kodovani.

Pizatl en Chiltextli (vepřové na paprice)

suroviny
vepřová panenka  1000  g  
krevety  100  g  sušených
chile  1  ks  ancho
chile  1  ks  mulato
chile  1  ks  chipotle s nálevem
sezamová semínka  30  g  
sádlo  3  lžíce  
voda  500  ml  
smetana kysaná  300  g  
oregáno  2  lžíce  
sůl  1  špetka  
Počet porcí
8


rejstřík
Maso vepřové
odkaz na recept
 není
Postup:
Maso: Panenky rozdělíme na osm kusů a na sádle je po všech stranách dobře opečeme.
Salsa Michichiltextli: Papriky by měly být čerstvé, ty však u nás neseženeme, tak použijeme sušené. Nasucho je na tálu opečeme, pak je v mixeru nebo chopperu usekáme a usekané dáme do malého množství horké vody na půl hodiny rehydratovat. Opečeme a umeleme sezamová semínka a přidáme k paprikám. Krevety rovněž umeleme a dáme máčet k paprikám, případně přidáme trochu horké vody. Okořeníme oreganem a osolíme. Namočenou paprikovou směs dáme na vepřové, je-li omáčka příliš hustá, naředíme vodou nebo vývarem a necháme krátce povařit.
Maso podáváme horké a vcelku, přelité omáčkou a zdobíme kysanou smetanou.
Oaxacký recept.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |