Doslo k chybe v kodovani.

Pollo en Coco (kuře v kokosové omáčce)

suroviny
kuře  1  ks  
limonky zelené  1  ks  
kokosové mléko  400  ml  
česnek  4  stroužek  
rajčata  2  ks  
máslo  80  g  
cibule červená  1  ks  
pepř mletý  1  špetka  
sůl  1  špetka  
paprika  1  ks  slovenská
cilantro-nať koriandru  2  svazek  
vývar slepičí z kostky  1  kostka  
Počet porcí
4


rejstřík
Kuře
Drůbež
odkaz na recept

Plátanos Flameados con Ron (banány flambované rumem, obr.), Plátanos al Horno (pečené banány)
Postup: Kuře rozdělíme na menší kousky a na 3 hodiny naložíme do šťávy z limonku. Zeleninu mimo cilantra si nasekáme nadrobno. Do kastrolu na rozpálené máslo dáme všechnu zeleninu a osmahneme 5 minut, pak přidáme kuřecí maso, osmahneme po všech stranách, přidáme bujón, pepř, mírně osolíme a poté přidáme kokosové mléko. Mezitím si nasekáme cilantro, které přidáme po dosažení varu. Přikryjeme a mírně dusíme asi 40 minut, až je kuře měkké. Pokud chceme omáčku řidší, můžeme přidat trochu vody.
Podáváme s rýží se smaženými banány
Recept z Hondurasu.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |