Doslo k chybe v kodovani.

Puchero de Chile Pasilla y Ancho (vepřový kotlík s papričkami, obr.)

suroviny
chile  2  ks  pasilla
chile  2  ks  ancho
maso vepřové  800  g  krkovice a plec
limonky zelené  1  ks  
špek  100  g  
cibule  3  ks  
česnek  3  stroužek  
avokádové listy  8  ks  
canela  2  cm  ruličky
mrkev  4  ks  
oregáno  1  lžička  
cukr třtinový (casonada)  1  lžička  
sůl  1  špetka  
fazole červené v konzervě  2  ks  konzerva 400 g
Počet porcí
4


rejstřík
Kotlík
Maso vepřové
odkaz na recept

Pico de Gallo (guatemalská a mexická omáčka, obr., video), Pico de Gallo Salvadoreño
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Postup: Chile pasilla a ancho rehydratujeme, dužinu smícháme se šťávou z limonku a tekutinu z rehydratování uschováme. Maso nakrájíme na kousky jako na guláš, dobře promícháme s marinádou ze šťávy a dužiny a necháme přes noc uležet.
Do kotlíku nebo hlubšího kastrolu na vysmahnutý špek nakrájený na kostičky dáme drobně sekanou jednu cibuli, česnek, osmahneme do sklovata, přidáme naložené maso a krátce po všech stranách opečeme. Zalijeme nálevem z rehydratování, přidáme celé avokádové listy, canelu, orégano, třtinový cukr, trochu osolíme, dobře promícháme a přikryté dáme pomalu péct do trouby. Asi za dvě hodiny, když maso začíná měknout, přidáme na větší špalíčky nakrájenou mrkev, nálev z fazolí a dále pečeme. Asi po půlhodině přidáme fazole, na čtvrtky krájené dvě zbývající cibule a pečeme ještě asi půl hodiny.
Na stůl podáváme v kotlíku nebo v kastrolu a doplníme salsou (na př. Pico de Gallo a opečenými nebo grilovanými čerstvými kukuřičnými klasy.  

Warning: getimagesize(./puchero_02.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /data/www/htdocs/manana.cz/vareni/recept_plain.php on line 99


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |