Doslo k chybe v kodovani.

Segueza (králík v kukuřici)

suroviny
králík  1.5  ks  
cibule  1  ks  
česnek  6  stroužek  neloupaný
voda  2.2  l  
sůl  1  špetka  
chile guajillo  8  ks  
rajčata  4  ks  
miltomate  4  ks  bez pouzder
česnek  1  hlava  neloupaná
pepř černý  4  zrnko  
hřebíček  2  ks  
nové koření celé  3  zrnko  
olej  3  lžíce  na smažení
fenykl semínka  0.5  lžička  
kukuřičná zrna  250  g  viz odkaz
Počet porcí
6


rejstřík
Králík
odkaz na recept

Secas de Maíz Dulce (sušená kukuřičná zrna)
Postup: Králíka v porcích dáme do velkého hrnce, přidáme cibuli, česnek, vodu, osolíme, přivedeme k varu a dál vaříme na mírném ohni, až je králík měkký. Pak králíka vyjmeme, vývar zcedíme a obojí dáme na teplé místo.
Papriky rehydratujeme, tzn. nasucho je rychle opečeme a dáme asi na půl hodiny do menšího množství horké vody, aby papriky byly potopeny. Nasucho na tálu nebo pánvi opečeme rajčata a tomatillos po všech stranách, až jim naskakují puchýřky. Hlavu česneku přeřízneme napříč na poloviny a na tálu rovněž opečeme až dočerna. Stroužky česneku vyjmeme ze slupek, na rajčatech a tomatillos slupky necháme. Do mixéru dáme pokrájené papriky, rajčata, tomatillos, česnek, všechno koření, zalijeme nálevem z paprik, případně přidáme trochu vývaru a vše rozmixujeme na hustou kaši. Do velké hluboké pánve dáme dostatečné množství oleje, rozpálíme ho až se z něj kouří a najednou přidáme celý obsah mixeru. Prudce smažíme na plném ohni asi 10 minut. Přidáme vývar, porce králíka a dáme mírně dusit.
Sušená kukuřičná zrna opražíme po všech stranách na suché pánvi až nám začínají zlátnout nebo hnědnout a dáme je vychladit. Pak je v mlejnku rozemeleme nebo rozmixujeme v ultimejt čopru a vmícháme k masu. Přidáme hoja santa nebo tlučený fenykl a ještě asi 30 minut mírně dusíme.
Podáváme ve větších polévkových miskách.
Poznámka: sušená kukuřičná zrna nejsou zralá a usušená kukuřičná zrna, odrhnutá z klasu, viz odkaz.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |