Doslo k chybe v kodovani.

Sopa de Huitlacoche (černá houbová polévka Huitlacoche, obr.)

suroviny
máslo  150  g  
cibule  1  ks  
česnek  2  stroužek  
epazote  1  snítka  
rajčata  4  ks  
vývar kuřecí  750  ml  
mouka hladká  2  lžička  na zahuštění
huitlacoche  1  kg  
mléko  375  ml  
smetana kysaná  250  ml  
parmazán  150  g  
sýr  150  g  gruyére
kuřecí prsíčka  1  ks  vařená
sůl  1  špetka  
pepř mletý  1  špetka  
Počet porcí
4


rejstřík
Polévky
odkaz na recept
 není
Postup: Na 25 g másla osmažíme sekanou cibulku a česnek dosklovata, přidáme sekané huitlacoche, opečená, oloupaná a sekaná rajčata, smetanu, epazote, osolíme a okořeníme, přilijeme trochu vývaru, rozmixujeme na hladký krém, zalijeme zbylým vývarem a dáme povařit několik minut. Rozpustíme zbylých 125 g másla, přidáme mouku, umícháme jíšku, rozpustíme krémovým vývarem, dobře promícháme, přilijeme mléko a krátce povaříme.
Do misek dáme strouhaný parmazán, na nudličky krájený sýr gruyère, na kostičky nakrájená prsíčka, přelijeme horkým černým kuřecím krémem a vložíme lžíci kysané smetany.
Podáváme velmi teplé.
Recept z Oaxaky.
Huitlacoche nebo cuitlacoche jsou černé houby rostoucí v kukuřičném klasu. Dají se koupit jako konzerva ve Front Line v Mochově u Prahy.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |