Doslo k chybe v kodovani.

Tatemado (vepřový kotlík)

suroviny
vepřová plec  1.2  kg  
ocet vinný bílý  1  hrnek  
česnek  3  stroužek  drcený
comino  0.5  lžička  drcený
pepř černý  0.5  lžička  drcený
bobkový list  3  ks  drcený
tymián  3  snítka  
kokosové mléko  3  lžíce  
chile guajillo  3  ks  
chile  3  ks  pasilla
sádlo  3  lžíce  
voda  0.5  l  
Počet porcí
6


rejstřík
Kotlík
Maso vepřové
odkaz na recept

Cebollitas en Adobo (marinované cibulky)
Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Postup: Vepřové maso nakrájíme na kostky a dáme marinovat na 3 hodiny do směsi octa, česneku, bylinek a koření. Mezitím si rehydratujeme papriky. Rehydratované očistíme, zbavíme stopek a semen, pokrájíme a spolu s výluhem z rehydratování dáme do mixeru nebo do molcajete. Maso z marinády vybereme a dáme stranou, nebo marinádu zcedíme přímo do mixeru a obsah mixeru dobře rozmixujeme. Ocet by měl být kokosový, můžeme tedy do marinády přidat 3 lžíce kokosového mléka.
V litinovém kastrolu, kotlíku nebo keramické míse vhodné k pečení osmahneme na sádle maso dohněda, přidáme rozmixovanou marinádu, osolíme, přikryjeme a pečeme v troubě na 220°C za občasného podlévání až je maso měkké, asi 2 hodiny.
Podáváme na stůl přímo v kotlíku nebo kastrolu, spolu s marinovanou cibulí a opečenými fazolemi Frijoles Refritos.
Recept z Colimy.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |