Doslo k chybe v kodovani.

Torta de Chocolate (čokoládový dort)

suroviny
máslo  250  g  
cukr moučka  150  g  
čokoláda  400  g  mexická Ibarra
voda  180  ml  
vanilkový lusk  1  ks  
vejce  6  ks  
nové koření celé  2  zrnko  drcené
papričky habanero  1  ks  uzené drcené
rum  40  ml  hnědý Malteco
sůl  1  špetka  
Počet porcí
8


rejstřík
Dezerty
odkaz na recept
 není
Postup: Polovinu vanilkového lusku podélně rozřízneme a necháme máčet v teplé vodě s rumem asi 3 hodiny, pak nožem stáhneme dužinu, tu nasekáme a i s vodou uschováme, slupku nevyhodíme, ale dáme si ji do krystalového cukru, aby nám ho navoněla. Vejce našleháme s cukrem, hodně změklým máslem a částí vanilkového nálevu, přidáme rozpuštěnou čokoládu, zbylý vanilkový nálev s posekanou dužinou a všechno koření a sůl. Vznikne dosti řídké těsto, které nalijeme do alobalem pečlivě vyložené dortové rozevírací formy.
Mezitím si předehřejeme troubu a připravíme si vodní lázeň s vařící vodou, do které vložíme dortovou formu, pečlivě přikrytou alobalem. Pečeme ve vodní lázni 40 minut při teplotě 180 až 200°C. Po uplynulé době troubu vypneme a mírně pootevřeme.
Asi za 2 hodiny odkryjeme vrchní alobal, necháme troubu zcela otevřenou a dort v ní necháme vychladnout. Vychladlý dort vyjmeme z vodní lázně a dáme na 8 hodin do ledničky.
Před podáváním dort vyjmeme z dortové formy, odstraníme alobal, (např. dort překlopíme na servírovací talíř) a krájíme na porce. Nezapomeneme ozdobit čerstvě připravenou šlehačkou.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |