Doslo k chybe v kodovani.

Xolostle (mísa kuřete v polévce)

suroviny
kuře  1  ks  
máslo  40  g  
chile  8  ks  cascabel čerstvé
cibule  1  ks  
česnek  2  stroužek  
masa harina  1  lžíce  nebo hladká mouka
voda  1.5  l  
epazote  1  svazek  
sůl  1  špetka  
tortillas  12  ks  čerstvých vláčných
Počet porcí
4


rejstřík
Kuře
Polévky
odkaz na recept
 není
Postup: Kuře očistíme, vykostíme, nakrájíme na kusy a na másle lehce opečeme. Opečené vyjmeme a dáme stranou. Na másle opečeme celé papričky po všech stranách ne až do černa, opečené vyjmeme a dáme stranou. Do másla přidáme sekanou cibuli a česnek, osmažíme dosklovata, zaprášíme moukou a osmahneme. Do vařící vody dáme osmažené kuře, přidáme cibuli s česnekem, rozmícháme, osolíme, přidáme sekané epazote a vaříme na mírném ohni za občasného míchání. Asi v polovině vaření přidáme opečené papričky cascabel a dbáme, aby se jejich slupka při míchání neporušila.
Polévku podáváme v míse, nebo do hlubších misek dáme každému kousky masa, papričky cascabel a zalijeme polévkou. Ozdobíme sekaným čerstvým epazote. V košíku v čisté utěrce podáváme horké vláčné tortilly.
Recept z Tlaxcaly.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |