Doslo k chybe v kodovani.

Ensalada de Garbanzo (cizrnový salát)

suroviny
cizrna  400  g  
ocet vinný  80  ml  
voda  35  ml  
olej olivový  150  ml  
hořčice francouzská (Dijon)  2  lžička  
mrkev  2  ks  vařené nakřehko
česnek  1  stroužek  drcený
nové koření celé  2  zrnko  tlučené
chilipulver, chili powder  0.5  lžička  
salát hlávkový  1  ks  
olivy zelené plněné  12  ks  
majonéza    -  na ozdobu
sůl    -  
vejce  4  ks  natvrdo
oregáno    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Luštěniny
Saláty
odkaz na recept
 není
Cizrna: Cizrnu (francouzsky "pois chiches", anglicky "chick peas", španělsky "garbanzo", dříve v Čechách běžná luštěnina, její přednost je v tom, že se skoro nerozvaří) z konservy slijeme a naložíme na několik hodin do nálevu a dáme do chladna.
Nálev: Ocet, vodu, olej, hořčici, drcený česnek, tlučené koření, chili, oregano a sůl dáme do uzavíratelné sklenice, dobře uzavřeme a třepeme, až se nám udělá majonéza.
Servírování: Na talířky dáme salátové listy, na ně naklademe cizrnový salát, ozdobíme olivami, vejcem krájeným na plátky, plátky mrkve a navrch ozdobíme majonézou. Když není cizrna, tak je salát dobrý i z velkých ledvinových bílých fazolí.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |