Doslo k chybe v kodovani.

Ensalada de Nochebuena (vánoční salát, obr.)

suroviny
červená řepa  8  ks  malých nakládaných
pomeranč  4  ks  
jablka  4  ks  červená neloupaná
ananas (konzervovaný)  400  g  
limonky zelené  3  ks  
salát hlávkový  2  ks  
granátová semínka    -  
arašidy  200  g  nesolených
pomerančová šťáva  1  hrnek  
banány  4  ks  oloupané
adobo-nálev, marináda  180  ml  
Počet porcí
4


rejstřík
Saláty
odkaz na recept

Adobo, Escabeche (nálev, marináda na nakládání zeleniny, masa, ryb)
Na tenké plátky nakrájíme řepu, oloupané pomeranče, neloupaná jablka zbavená jadřinců, banány, limonky, ananasová kolečka nakrájíme na čtvrtky. Do mělké mísy dáme listy salátu, na ně úhledně navrstvíme ovoce, zalijeme pomerančovou šťávou, posypeme semínky a drcenými oříšky, kdo má rád sladké, může přisladit krystalovým cukrem nebo třtinovým cukrem piloncillo. Chceme-li podat salát ostřejší, vynecháme pomerančovou šťávu a zalijeme zálivkou ze 1/4 hrnku červeného vinného octa, 3/4 hrnku oleje a soli, kterou jsme předem důkladně rozmíchali, nebo použijeme některou z verzí adobo.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |