Doslo k chybe v kodovani.

Frijoles Refritos, Frijoles Volteados (pečené fazole, obr.)

suroviny
špek  150  g  
cibule  1  ks  velká
fazole červené v konzervě  2  ks  
sýr balkán  200  g  
sůl    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Příkrmy jiné
Fazole
Náplně
odkaz na recept

Frijoles Blancos (bílé fazole)
Frijoles Borrachos (opilé fazole)
Frijoles Compuestos (fazole s cibulí, česnekem a paprikou, obr.)
Frijoles de la Charra (vesnické fazole)
Frijoles Maneados (krémové fazole se sýrem, obr.)
Frijoles Veracruzanos (černé fazole z Vera Cruz, obr.)
Habichuela con Coco y Arroz (černé fazole s rýží v kokosovém mléce)
V hlubší pánvi vysmahneme špek nakrájený na kostičky a na něm osmažíme hrubě sekanou cibuli dosklovata. Přidáme fazole s veškerou tekutinou a na prudkém ohni osmažujeme, až se nám začnou lepit. Odstavíme, a šťouchátkem na brambory nebo odpěňovačkou je rozmačkáme, naředíme vodou. Dáme zpět na oheň, osolíme a na mírném ohni je za neustálého míchání vysušujeme, až je z nich hustá, tuhá kaše. Teprve tehdy je dáme na vyhřáté talíře a ozdobíme rozmělněným sýrem.
Takto připraveným fazolím, navíc s česnekem, se v Guatemale říká Frijoles Volteados.  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |