Doslo k chybe v kodovani.

Puchero de Garbanzo (cizrnový hrnec, obr.)

suroviny
koleno vepřové  1  ks  
voda  4  l  
hrách žlutý suchý  240  g  
koleno vepřové uzené  1  ks  
cibule  2  ks  
klobása papriková měkká  240  g  
paprika mletá sladká  2  lžíce  
špek  480  g  
sůl    -  
paprika pálivá sušená  6  ks  de árbol
brambory  2  ks  
kmín drcený  1  lžička  
paprika sušená  3  lžička  chipotle uzená
cizrna  1000  g  suchá
Počet porcí
12


rejstřík
Kotlík
Maso vepřové
Náplně
Luštěniny
Maso uzené
odkaz na recept
 není
Cizrna je historická, i u nás dříve pěstovaná plodina, dnešní odborníci v obchodech nevědí, o co jde, pokud jim česky Čech neřekne "poa šiše" nebo "čik pís", celkem běžně je k dostání v obchodech s racionální výživou. Cizrna se nerozvaří, hrášek ano.
Do velkého hrnce namočíme přebranou a propláchnutou cizrnu s hrachem přes noc. Druhý den přidáme kolena, sekanou cibuli, papriku a přikryté vaříme na mírném ohni doměkka. Pak maso vyjmeme, vykostíme, i s kůžemi nakrájíme na kousky a vrátíme zpět do hrnce nebo kotlíku. Osolíme, přidáme na plátky krájenou klobásu, strouhaný brambor, kmín, případně dolijeme vodu a za častého míchání povaříme asi 20 až 30 minut.
Mezitím na drobně krájeném špeku opečeme drcené suché papričky de árbol s papričkou chipotle a včas z nich zcedíme tuk do kotlíku ke garbanzu. Opražené špíčky a papričky z cedníku dáme do misky na stůl.
Podáváme v miskách nebo hlubokých talřích se lžící a chlebem nebo tortilami a stolními omáčkami, na talíři garbanzo sypeme směsí opraženého špeku a pálivých papriček.

Na obrázku vlevo je garbanzo samotné, na obrázku vpravo je zleva salsa pico de gallo, uprostřed miska opraženého špeku s chile chipotle a vpravo garbanzo.

  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |