Doslo k chybe v kodovani.

Higaditos de Fandango (sváteční kuře, obr.)

suroviny
kuře  1  kg  
voda  1  l  
sůl    -  
cibule  1  ks  
česnek  3  stroužek  
anýz  0.25  lžička  
saturejka  0.5  lžíce  
vejce  8  ks  
sádlo  6  lžíce  
cibule  1  ks  
česnek  3  stroužek  
rajčata  3  ks  oloupaná
paprika zelená špičatá  2  ks  oloupané
kmín drcený  1  lžička  
pepř mletý    -  
hřebíček  1  ks  
saflor  1  lžíce  
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
Drůbež
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Doslovný překlad názvu je "sváteční jatýrka", ale Zapotekové ve Oaxace připravují tento pokrm z kuřete bez jater.
Do většího kastrolu dáme kuře, vodu, celou cibuli, česnek, anýz, saturejku a mírně vaříme asi 35 min., až je maso měkké. Slijeme, vývar uchováme. Ještě teplé kuře vykostíme a maso rozebereme na vlákna. Ve velké míse důkladně rozšleháme vejce a vmícháme nudličky kuřete. Ve větším keramickém nebo smaltovaném pekáčku na sádle spejchneme drobně sekanou cibuli a česnek dosklovata, přidáme rajčata s pečenou oloupanou paprikou sekané na větší kousky a opečeme 5 min., pak přidáme 2 hrnky vývaru a všechno mleté a utlučené koření. Celou plochu pekáčku přivedeme do mírného varu a pomalu rovnoměrně vlijeme směs vajec s kuřetem a bez míchání necháme vše srazit. Vejce by se neměla po okraji pekáčku připéct a tuk se šťávou by měl vystoupit na povrch. Podáváme s omáčkou Salsa de Chile Pasilla (viz heslo).
Zapotecký recept.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |