Doslo k chybe v kodovani.

Arroz Mexicano (mexická rýže), Arroz Chapin (guatemalská rýže)

suroviny
olej    -  
rýže  2  hrnky  
rajčata  2  ks  
cibule  1  ks  
česnek  3  stroužek  
petrželka - nať    -  sekaná
paprika pálivá čerstvá malá    -  4 až 10, dle chuti
mrkev  1  ks  
hrášek sterilovaný  50  g  
sýr balkán  150  g  na ozdobu
pórek  1  ks  zelená část
sůl    -  
cilantro-nať koriandru  3  snítka  
vývar hovězí  3  hrnek  
Počet porcí
4


rejstřík
Rýže
Příkrmy jiné
odkaz na recept
 není
Mexická rýže:
Připravíme si sekanou oloupanou cibuli, na plátky sekaný česnek, rozmixujeme rajčata, nasekáme petržel, mrkev nastrouháme nahrubo a zcedíme hrášek.
V litinovém kastrolu rozpálíme olej se suchou přebranou rýží a pražíme, až rýže začne ztrácet barvu přidáme cibuli a česnek a na prudkém ohni za stálého míchání pražíme dál. Rýže sklovatí, cibule a česnek začne zlátnout a rýže hnědne a dělají se jí černé prdelky. Teď přidáme rozmixovaná rajčata, zamícháme a smažíme dál asi 3 minuty, přidáme celé papriky, vývar, petržel, mrkev a když se nám to začne vařit, zmírníme oheň na minimum, přikryjeme a bez odkrývání dusíme 20 až 23 minut. Mezitím na oříšku másla ohřejeme zcezený hrášek a nakonec opatrně vmícháme do rýže. Porce rýže zdobíme rozmělněným sýrem a sekanými nudličkami zeleného pórku.
Guatemalská rýže:
Rýži připravíme jako mexickou, ale pouze s polovinou cibule a česneku bez dalších surovin, pak zalijeme vývarem a dusíme 20 minut. Mezitím si na oleji zlehka osmahneme zbývající cibuli, česnek, papričky (mohou být i sušené drcené), mrkev a rajče sekané na kousky, šťávu kterou rajčata pustila vysmahneme, a spolu s čerstvým sekaným pórkem a cilantrem vmícháme do hotové rýže. Petrželku a hrášek vůbec nepoužijeme.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |