Doslo k chybe v kodovani.

Hojaldre (pečivo z listového těsta)

suroviny
těsto listové  1  balíček  
cukr krystal  100  g  
tuk    -  na plech
canela    -  mexická skořice drcená
Počet porcí
6


rejstřík
Dezerty
Pečivo
odkaz na recept
 není
Česky je to Chléb mrtvých, který se peče na svátek Všech svatých.
Listové těsto rozválíme a vytvarujeme kulaté placky asi 12 cm v průměru. Ze zbylého těsta tvoříme tyčinky se ztluštělými konci jakoby kosti, které klademe jako zkřížené umrlčí hnáty na placku. Placky dáme na vymaštěný pekáč. Pečivo posypeme krystalovým cukrem, smíchaným s mexickou skořicí canela, a pečeme v horké troubě asi 20 až 25 minut.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |