Doslo k chybe v kodovani.

Iximil Maskab Kum (mayský kukuřičný kotlík, obr.)

suroviny
fazole černé suché  600  g  
cibule  3  ks  
voda  3  l  
olej  4  lžíce  
koleno vepřové  1  ks  
králík  1  ks  hřbet
srnčí  1  ks  krk
krocan, krůta  2  ks  stehna
kmín drcený  1  lžička  
nové koření celé  2  zrnko  
chile papričky sušené  5  ks  větších (chilcostle)
paprika červená velká  3  ks  
paprika zelená velká  3  ks  
rajčata  10  ks  
kukuřičná zrna v nálevu  250  g  
cukr třtinový (casonada)  2  lžíce  
limonky zelené  3  ks  
chilipulver, chili powder  1  lžíce  
cilantro-nať koriandru  1  lžíce  
ananas  1  ks  čerstvý
oregáno  2  lžíce  
Počet porcí
10


rejstřík
Puchero
Kotlík
Maso vepřové
Fazole
Krocan
Zvěřina
Králík
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Jak rehydratovat papričky, obr., video
Den předem namočíme fazole s drobně krájenou cibulí.
Druhý den maso v kusech opečeme na silném ohni nebo prudce na oleji v pánvi. Fazole přivedeme do varu, přidáme všechno maso, dolijeme případně vařící vodou (maso můžeme vařit i zvlášť, problémem je to, že přijdeme buď o vodu z fazolí, nebo o vývar z masa) a vaříme, až je maso i fazole měkké. Maso vyjmeme, vykostíme, i s kůží nakrájíme na kousky, vrátíme k fazolím a osolíme. Přidáme drcený kmín, nové koření, oregano, chile papričky, opečené, oloupané a na kostičky nakrájené papriky a rajčata (viz heslo) a mírně povaříme.
Hotové odstavíme a ihned vmícháme zcezená kukuřičná zrna, na kostky krájený ananas, třtinový cukr, na kostičky nakrájený limonek a podáváme sypané chilipulverem a čerstvě nasekanou natí zeleného koriandru.   


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |