Doslo k chybe v kodovani.

Machaca (sušené hovězí)

suroviny
česnek  3  stroužek  
limonky zelené  1  ks  nebo
citronová šťáva  3  lžíce  
sůl  1  lžička  
pepř    -  
maso hovězí  1  kg  libového hrudí
epazote  2  hrst  sekané
oregáno  2  lžíce  
Počet porcí
8


rejstřík
Maso hovězí
Náplně
odkaz na recept
 není
V mixeru rozmixujeme oregano, česnek, šťávu z limonků, sůl a pepř. Maso očistíme, rozdělíme na 4 stejné díly, důkladně potřeme kořeněnou směsí a necháme uležet přes noc.
V litinové pánvi krátce opečeme maso po obou stranách dohněda, necháme trochu vychladnout a pak ho prsty rozdělíme, rozebereme, a odstraníme tuk a flaksy. Asi třetinu masa dáme na silné prkénko a dřevěnou paličkou ho všude důkladně potlučeme, tak zpracujeme i další dvě třetiny.
Natlučené maso dáme na nevymaštěný plech a v teplé troubě při častém obracení sušíme asi 5 až 6 hodin.
Takto připravené maso můžeme uchovat v mrazáku až tři měsíce.
Maso můžeme použít jako náplň do tacos, enčilád, paprik, tykví a pod. Před použitím do masa vmícháme čerstvé sekané epazote.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |