Doslo k chybe v kodovani.

Mole Amarillo (žluté mole s kuřecím masem, obr.)

suroviny
kuře  1500  g  prsa
voda  2  l  
česnek  2  stroužek  
cibule  1  ks  
sůl    -  
tykev  1  ks  menší
nové koření  3  zrnko  
pepř celý  6  zrnko  
patizony  1  ks  malý
fazolové lusky  200  g  
sádlo  3  lžíce  kachní
banány  1  ks  
Mole (omáčka)    -  :
paprika  5  ks  žlutých oloupaných
rajčata  5  ks  žlutých oloupaných
kmín drcený  1  lžička  
česnek  6  stroužek  
chochoyotes (viz heslo)    -  - knedlíčky
anýz  0.5  lžička  
hřebíček  3  ks  
Počet porcí
6


rejstřík
Kuře
Drůbež
Mole
odkaz na recept

Chochoyotes (kukuřičné knedlíčky, obr.)
Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Kuře: Do velkého hrnce dáme kuře s česnekem a cibulí, osolíme a vaříme asi 20 min., přidáme neloupanou tykev nakrájenou na silnější plátky, oloupaný patison nakrájený na dílky, odvlákněné fazolové lusky a vaříme ještě asi 15 min., až je kuře měkké. (Máme-li fazolky z konzervy, přidáme je zcezené až v závěru varu.) Zcedíme a vývar uchováme. Mole (omáčka): Opečeme, oloupeme a očistíme papriky dle receptu v odkazu (měly by to být guaque nebo dvojnásobný počet güero, nebo slovenské žluté hodně pálivé) a spolu s oloupanými rajčaty povaříme v pánvi, pak dáme do mixeru, přidáme koření, česnek a rozmixujeme. Ve velkém pekáčku, kastrolu nebo pánvi rozpálíme sádlo, přidáme obsah mixeru a 5 min. osmahneme. Přidáme 6 hrnků (1 1/2 l) vývaru, dosolíme, přikryjeme a povaříme asi 10 min. Pak přidáme knedlíčky chochoyotes a dále asi 10 min. povaříme, přidáme maso se zeleninou, na silnější plátky krájený banán, necháme přejít var a podáváme na stole z pekáčku.  


<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |