Doslo k chybe v kodovani.

Mole Coloradito (červené mole s vepřovým masem)

suroviny
maso vepřové  1  kg  libového
voda  2  l  
cibule  1  ks  velká
česnek  3  stroužek  
sůl    -  
mole (viz heslo)    -  (omáčka):
paprika červená velká  6  ks  nebo kapie
paprika pálivá čerstvá  3  ks  
pepř celý  6  zrnka  
nové koření celé  5  zrnko  
cibule  1  ks  velká
česnek  6  stroužek  
rajčata  4  ks  
sádlo  2  lžíce  
rozinky  1  lžíce  
mandle  150  g  pražených
banány  1  ks  tuhý, nezralý
med  1  lžíce  
sezamová semínka  200  g  pražených
brambory  500  g  vařených ve slup.
oregáno  1  lžička  
Počet porcí
6


rejstřík
Maso vepřové
Mole
odkaz na recept

Jak oloupat papriky a rajčata, obr., video
Maso: Maso nakrájíme na kousky asi 7x5 cm a dáme do většího hrnce s celou cibulí a česnekem, zalijeme vodou, osolíme a dáme vařit, až je maso měkké. Pak zcedíme, maso dáme na teplé místo a vývar uschováme. Mole (omáčka): Všechny papriky (část by měla být červené ancho) opečeme nasucho na tálu a opečené je dáme macerovat do trošky horké vody (aby byly skoro potopeny - vodu pak můžeme použít do mole). Na tálu opečeme oloupanou cibuli, česnek, nové koření, pepř, i oregano. Vše s macerovanými a oloupanými paprikami dáme do mixeru, přidáme asi 150 ml buď vývaru nebo macerátu, rozmixujeme a dáme stranou. Opečeme rajčata, oloupeme a rozmixujeme. V hluboké pánvi rozpálíme sádlo, přidáme rozmixovanou paprikovou směs a osmažíme asi 5 minut. Přidáme rajčata a mírně vaříme dalších asi 15 minut. V mixeru rozmixujeme hrozinky, pražené mandle, oloupaný banán a asi 150 g pražených sezamových semínek (nejlépe se praží v přikryté pánvi, jinak vyskakují) s 1/4 l vývaru nebo macerátu, přidáme do omáčky a za stálého míchání povaříme dalších 15 minut. Přidáme 1/2 až 3/4 l vývaru, až docílíme konsistenci hustší polévky. Přidáme med, dochutíme, vložíme na větší kostky nakrájené oloupané brambory a necháme prohřát. Podáváme posypané zbylými sezamovými semínky, s horkými tortillami, nebo chlebem. Do mole můžeme přidat ovařenou mrkev nebo tykev, nebo obojí.  

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |