Doslo k chybe v kodovani.

Masa para Tamales (těsto kukuřičné pro tamales, obr.)

suroviny
kukuřičná mouka jemná  250  g  
máslo  80  g  do masy hariny místo másla sádlo
sůl    -  
masa harina  250  g  
vývar hovězí  250  ml  do masy hariny jen 220 ml
Počet porcí
6


rejstřík
Náplně
Kukuřice
Tamales
odkaz na recept
 není
Pro tamales z jemné kukuřičné mouky:
Všechny suroviny smícháme v kastrolu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut, až je kaše hustá. Připravujeme-li těsto z naší kukuřičné mouky, musíme přidat trochu mléka nebo více másla, někdy i trochu cukru nebo medu, abychom překonali hořkost kukuřičné odrůdy "koňský zub", ze které je obvykle naše kukuřičná mouka vyrobena.
Pro tamales z masy hariny:
Smícháme masu s vývarem, osolíme, a postupně přidáváme sádlo, které dobře zapracujeme do těsta. Necháme v chladu alespoň tři hodiny odležet.
Do náplně můžeme přidat oloupaná rajčata, přikořenit oreganem nebo taco či mole kořením, prostě podle chuti.   




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |