Doslo k chybe v kodovani.

Pechugas de Pollo de Hteklum (smažená drůbeží prsa ze Zinacantanu)

suroviny
krocan, krůta  600  g  prsou
mouka hladká    -  na obalení
kakao práškové  3  lžíce  
chilipulver, chili powder  2  lžíce  
jamajský pepř-nové koř. ml.    -  
vejce  2  ks  
kukuřičná mouka hrubá    -  na obalení
olej    -  na smažení
pomeranč  1  ks  
sůl    -  
Počet porcí
4


rejstřík
Drůbež
odkaz na recept
 není
Zinacantán (nahuackou aztéčtinou), neboli Ta Zotzlebtik (v mayštině tzotzil) znamená "Místo netopýrů" a je to jméno celé obce - občiny - regionu nedaleko San Cristóbal de las Casas. Centrum této občiny kolem kostela nazývají místní Tzotzilové Hteklum.
Z prsou připravíme plátky jako na řízky a mírně hranou dlaně naklepeme a osolíme. Jako na obalování si připravíme hladkou mouku, kterou předem smícháme s kakaem, chile (chili powder) a mletým novým kořením. Plátky masa obalíme v moučné směsi, rozšlehaných vejcích a hrubé kukuřičné mouce a v oleji usmažíme. Hotové na míse bohatě pokapeme šťávou z pomeranče a podáváme s opečeným bramborem nebo rýží a omáčkami. Můžeme přidat i nakládané houby.
Tzotzilové neznali naši mouku. Proto místo hladké mouky můžete pro autentičnost použít maizenu (kukuřičný škrob), smíchanou s jemnou kukuřičnou moukou.   

<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |