V mixéru rozmixujeme rajčata (můžeme použít i část rajské šťávy),
cibuli a česnek.
V menší hlubší litinové pánvičce rozpálíme olej, až se z něj kouří,
přidáme rozmixovanou kaši a asi 5 minut osmažíme. Přidáme
rajčatovou šťávu, sůl, pepř, kmín, oregano, stopky a semínek
zbavenou na nudličky nakrájenou papričku jalapeňo (jsou to v
kyselém nálevu naložené zelené pálivé jalapeňo papričky s
velice jemnou slupkou - tím se liší od maďarských feferonek),
zředíme vařící vodou, zmírníme var a do polévky rozbijeme
vejce a uvaříme na ztraceno. Na dno misky dáme trochu
strouhaného sýra, nalijeme polévku s jedním vejcem, přidáme lžíci smetany a okořeníme aromatickým chili.
Na obrázku je Rabo uprostřed vpravo. |