V kastrolu uvaříme kukuřičnou mouku v osoleném mléce na
malém ohni, až zhoustne, těsto rozprostřeme na čistou utěrku
a vyválíme nebo srovnáme na obdélníkový plát silný necelý 1
cm, necháme vychladnout a rozkrájíme na 8 dílů. Na vymaštěný
plech dáme díly kukuřičného těsta, na ně dáme kousky másla,
vrstvu masové omáčky, strouhaný sýr a zapečeme v troubě.
Hotové ozdobíme čerstvými květy tykve, do kterých vložíme
proužky jalapeňo papričky.
Masová omáčka:
Na drobně krájený špek dáme mleté maso a opečeme dohněda.
V pánvi na oleji osmahneme sekanou cibuli s mrkví, krájenou
na kostičky dozlatova, přidáme rajskou šťávu, avokádové listy,
oregano, nové koření, osolíme, případně zředíme vodou a
povaříme 5 minut. Pak přidáme k masu, povaříme, případně
dochutíme nebo naředíme.
Guatemalský recept. |