Doslo k chybe v kodovani.

Tortillas de Maíz (originální recept na kukuřičné tortily, obr., video)

suroviny
masa harina  2  hrnky  
voda  1  hrnek  
Počet porcí
4


rejstřík
Tortily - Tortillas
Tacos
Enchiladas
odkaz na recept

Verduras Rebozadas (zelenina v těstíčku, obr., video)
Originální kukuřičnou mouku "masu harinu" smícháme s vodou a uhněteme těsto, případně přidáme až 2 lžíce vody. Z těsta vytvoříme 12 až 14 koulí, které přikryjeme, aby neosychaly. Koule postupně dáváme mezi folie z alobalu a ve speciálním lisu vylisujeme tortilly - necelé 2 mm tlusté placky asi 12 cm v průměru. Pečeme je na suchém horkém tálu (asi 200°C) asi 30 vteřin, obrátíme a pečeme asi 1 minutu, znovu obrátíme a pečeme dalších 15 až 30 vteřin. Hotové uchováme teplé v plátěném ubrousku.
Na obrázku vpravo je zacan ze žluté kukuřice "kan" k přípravě quauhtlacualli nebo salbutes, tortillería v Izamalu na Yucatánu.
Na předposledním obrázku dole je nad mísou s "verduras rebozadas" černá tortila tlaxcalpacholli z černé kukuřice, restaurace Los Colorines, Tepoztlán, Morelos.

Informaci o tom, kde můžete získat suroviny a pomůcky, naleznete zde.

Na video, jak připravují kukuřičné tortilly na plotně xamach (comal) v Guatemale se můžete podívat tady, a na profesionální výrobu tady. Na konci tohoto videa si všimněte, jak jsou upečené kukuřičné tortilly měkké a krásně vláčné. A přesně takové byste měli dostat v restauraci, která si chce říkat mexická!
Na video domácí přípravy tlustých tortill quauhtlacualli s lisem se podívejte zde (s lisem si můžete připravit i tenké tortilly) a na přípravu tortill bez lisu tady.   











<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |