Doslo k chybe v kodovani.

Cochinita Pibil (vepřové v papilotě, obr., video), Pollo Pibil (kuře v papilotě)

suroviny
maso vepřové  250  g  hlavy
maso vepřové  250  g  bůčku
maso vepřové  500  g  plece
maso vepřové  1  kg  krkovičky
recado rojo (achiote)  90  g  (viz heslo)
limonky zelené  4  ks  
pomeranč  6  ks  
sádlo  200  g  
salsa de cebolla rojo  1000  g  
epazote  3  hrst  sekané
Počet porcí
10


rejstřík
Kotlík
Maso vepřové
Puchero
Kuře
odkaz na recept

Recado Rojo (pasta z achiote, obr.)
Salsa de Cebolla Roja (omáčka z červené cibule, obr.)
Toto jídlo se také nazývá Puerco Pibil, ale Mexičané raději používají zdrobnělinu cochinita nebo cochinito.
Maso nakrájíme na cca 5cm kousky a dáme do keramické mísy. Do menší misky dáme pastu z achiote "recado rojo", přidáme šťávu z pomerančů a limonků, rozmícháme a nalijeme na maso. Nesolíme. Necháme v chladničce marinovat přes noc.
Do kotlíku bychom měli dát banánové listy, ale protože je nemáme, kotlík vymastíme sádlem, dáme do něho maso i s marinádou, můžeme posolit, ale není to třeba, povrch pomastíme zbylým sádlem, překryjeme alobalem a ve vyhřáté troubě pečeme při mírné teplotě alespoň 3 hod. Maso by mělo být měkké a rozpadat se, není-li, dopečeme ještě asi 30 min. a roztrháme je vidličkou na vlákna. Hotové maso podáváme v kotlíku, sypané sekaným epazote, a současně podáme studenou omáčku z červené cibule "salsa de cebolla roja".
Na obrázku vpravo je po směru hodinových ručiček: Cochinita Pibil, Frijoles Refritos, Salsa de Cebolla Roja.
Na druhém obrázku dole je polotovar z kuřete - naložené maso v Recado Rojo.
Na tomhle vepřovém si pochutnává Johnny Depp jako agent Sands ve filmu Tenkrát v Mexiku. Video o přípravě pokrmu s ukázkami z filmu je tady.
Podobně můžeme připravit i kuře - Pollo Pibil.  




<< zpět

domů  | info  | jazyky  | kalendáře  | kuchyně  | nezbytnosti  | šumava  | fórum a diskuze  | fotogalerie |
mapy  | odkazy - links  | statistiky  | kontakt - emajl  |