Kachnu pobodáme vidličkou, nasolíme a podlitou dáme v uzavřeném pekáči péct do trouby. Vypečené sádlo sbíráme do hrnku, přidáme celý pepř, avokádové listy, celou cibuli, česnek, a podléváme. Kachnu upečenou dozlatova vyjmeme dáme na teplé místo, sebereme sádlo a šťávu dáme zvlášť do misky.
Kachnu rozkrájíme na porce, které přelijeme omáčkou a podáváme s rýží, bramborem, nebo s tamales, uchepos, rellenitos.
Omáčka:
Papriky upečeme a oloupeme podle receptu "Jak oloupat papriky" (viz Přímé odkazy), očistíme, nakrájíme na kousky, dáme do misky, zalijeme vařící vodou aby byly potopeny a necháme 30 min. odležet.
V pánvi pod poklicí nasucho opečeme sesamová semínka, mexickou skořici canelu, hřebíček, celý pepř a tymián za občasného potřásání pánví, dokud sesamová semínka nepřestanou rámusit - nesmíme je ale spálit. Hotové hned přendáme z pánve na mísu a necháme vychladit.
Rajčata, oloupanou cibuli, neloupaný česnek opečeme nasucho na tálu nebo pod grilem až jim naskakují pupínky a změknou. Rajčata a cibuli pokrájíme, česnek oloupeme a dáme stranou.
Vychladlé koření rozmixujeme na prášek, přidáme zcezené kousky paprik, rajčata, cibuli a česnek a rozmixujeme dohladka. Pro větší úspěch můžeme přidat trochu uschované šťávy a zakápnout vodou.
V pánvi rozpálíme 2 lžíce kachního sádla a osmažíme rozmixovanou omáčku asi 5 až 10 min. Pak naředíme zbylou šťávou s trochou vody, dochutíme, dosolíme a povaříme. Nebo můžeme použít omáčku dle receptu "Pipián Rojo" (viz odkazy).
|